Workshops

Individuele workshops

Werken vanuit je Talenten is toch alleen voor kinderen of volwassenen met problemen?

Nee, beslist niet!

Wanneer je bewust wordt van je Talenten (wie je in werkelijkheid bent) krijg je veel inzicht waarom je doet zoals je doet.

Een voorbeeld van mezelf:

In het verleden heb ik het lastig gevonden dat ik mijn antwoorden niet zo snel paraat had. De antwoorden kwamen altijd na die tijd, wanneer iedereen allang weer met een ander onderwerp bezig was. Dan kom je er natuurlijk niet meer op terug. Niemand begrijpt dan meer waar je het over hebt. Of je krijgt de opmerking: “Dat onderwerp hebben we al afgerond. Daar beginnen  we niet weer over.”

Nu weet ik dat één van mijn talenten Herkauwer is. Ik heb tijd nodig om mijn menig te vormen.

Hoe mooi!

Nu zeg ik in dit soort situaties dat ik er nog even over na ga denken en er later op terug kom. Wanneer ik mijn menig heb gevormd kan ik een antwoord geven dat goed past bij de vraag of situatie. En … ik sta achter mijn antwoord!

Zo kan ik er nog wel een  paar noemen. Elk mens heeft zeker 15 talenten of meer. Je zet ze vaak al onbewust in. Als je van bewust bent van je Talenten kun je ongemakkelijke situaties veel beter het hoofd bieden.

Tijdens de workshop ga je je persoonlijke Talenten ontdekken en ze creatief verwerken. Hierna kun je dagelijkse, ongemakkelijk situaties vanuit een ander perspectief  benaderen met inzet van je Talenten.

Opvolgend aan de workshop is er ook de gelegenheid om met onze ezels Tommy en Luuk het bos in te gaan. Heerlijk wandelend bespreken we dan veel voorkomende situaties van ons dagelijkse leven.

Workshops kinderen

Naam Workshop: Ik zorg voor mijn knuffel.

Voor kinderen met ouders van 1 tot 3 jaar.

Thema: dagritme en lichamelijke verzorging.

Tijdens deze workshop krijgen ouders handvaten om met hun peuter een vast dagritme te ontwikkelen waarin de lichamelijke verzorging de aandacht krijgt aan de hand van liedjes en opzegversjes.

Naam Workshop: Spoken bestaan niet. Dat weten we allang!

Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Thema: de emotie angst krijgt de aandacht.

Tijdens deze workshop worden de bekende angstmomenten zoals onweer, spinnen en spoken samen beleefd met de kinderen. Zij ervaren door liedjes, beweging en ervaring wat deze elementen inhouden. Door het te bespreken, zichtbaar te maken en muzikaal te ondersteunen wordt de angst verminderd.

Naam workshop: Overal zit muziek in!

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Thema: Kosteloos materiaal is waardevol.

Tijden deze workshop worden de deelnemers bewust gemaakt wat voor plezier je van kosteloos materiaal kunt hebben.

Workshops Volwassenen

Creatief aan de Keukentafel.

Deze workshop geeft elke deelnemer de mogelijkheid om een leuke hobby te ontdekken. Een hobby die je helpt om de eenzame dagdelen te vullen.

Ik zet in op het laaghouden van kosten van materialen en gereedschappen. Het vraagt weinig kastruimte en weinig werkruimte. Klein wonen is dus geen probleem.

Wanneer je actief bent met je hobby vergeet je de tijd, wordt je blij, zie je nieuwe mogelijkheden en maak je iets unieks.

Op deze manier kun je, als je wilt, persoonlijke en bijzondere cadeaus voor iedereen die je lief is maken. 

Wanneer je interesse hebt om aan deze workshop deel te nemen, neem dan contact met mij op via mijn mailadres margot.grobbe@kpnmail.nl

Margot Grobbe

Ik ben een positieve talentencoach die met een energievolle actieve houding naar de mensen en de wereld om me heen kijk. 

Pagina's

Geinteresseerd in een kennismaking?