Wie ben ik?

Wie is nu de talentenkindercoach Margot Grobbe?

Ik ben verbonden aan een school in mijn omgeving en ben daar actief als onderwijsassistent. Daar heb ik veel kinderen in een groepje of individueel begeleid die in de klas niet goed konden  meekomen vanwege leer of andere problemen. Op dit moment ben ik verbonden aan de groepen 1,2 en 3.

Ik heb de opleiding tot kindercoach gevolgd bij de ‘Blij met mij academie’. Tijdens deze opleiding heb ik ontdekt dat bij veel kinderen ‘problemen’ aangepakt kunnen worden door te gaan werken vanuit de talenten van het kind. Natuurlijk is deze manier van werken voor elk mens geschikt. Maar mijn expertise ligt bij de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar. Want  talenten bezit elk mens. Wist je dat elk mens er zeker 15 heeft? Tijdens mijn opleiding heb ik ook veel talenten bij mijzelf ontdekt  zoals: creatieveling ( nou, dat wist ik eigenlijk al), maar ook een herkauwer, stille helper, positivo, aansteker, groeimoter, en zo nog wat meer.

Naast mijn werk als onderwijsassistent doe ik veel verschillende dingen. Zelf speel ik heel erg lang dwarsfluit. De hobby muziek maken deel ik met kinderen door blokfluitles te geven. Daarnaast ben ik erg graag buiten, werk ik graag in de tuin, kook en bak ik graag en zit ik regelmatig achter de naaimachine. Ik vind het ook heel leuk om ‘stoer’ te knutselen met een soldeerbout of met ander stevig gereedschap.

Wat ik ook helemaal geweldig vind is om met onze twee ezels Luuk en Tommy te wandelen. Lekker door het veld of door het bos. In het bos ga ik ook regelmatig van de gebaande paden af. Zo af te toe  niet op de paden maar lekker ernaast  om over boomtakken te stappen en zo onze eigen weg te zoeken.