Wie ben ik?

Wie is KinderTalentencoach Margot Grobbe?

Ik ben al meer dan 15 jaar verbonden aan een school in mijn omgeving. Daar begeleid ik kinderen in een groep of
individueel die niet goed mee kunnen komen vanwege leer of andere problemen. Naast het leren schenk ik altijd heel veel aandacht aan het kind. Hoe denk je, wat boeit je, waarom doe je wat je doet? Het is belangrijk voor mij om dat op een open maar vooral positieve manier te doen.

In 2018 maakte ik kennis met het coachen vanuit talenten. Wat een ontdekking! Dat is mijn manier van werken. Hiermee moest ik ook buiten de school aan het werk. Het concept van mijn KinderTalentencoach is geboren!

 

 

Ik heb daarna de opleiding tot kindercoach gevolgd bij de ‘Blij met mij academie’. Tijdens deze opleiding heb ik nog meer mogelijkheden ontdekt hoe ‘problemen’ bij kinderen aangepakt kunnen worden, namelijk: door te gaan werken vanuit de talenten van het kind.

Deze manier van werken is elk mens geschikt maar mijn expertise ligt bij de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar. Elk mens bezit talenten. Wist je dat iedereen er zeker 15 heeft? Tijdens mijn opleiding heb ik ook veel talenten bij mijzelf ontdekt  zoals: creatieveling ( nou, dat wist ik eigenlijk al), maar ik ben ook een herkauwer, stille helper, positivo, aansteker, groeimoter, en zo nog wat meer.

Naast mijn werk op school doe ik veel verschillende dingen. Ik speel best al lang dwarsfluit. Deze hobby  deel ik met kinderen door blokfluitles te geven. Daarnaast ben ik erg graag buiten en in de tuin aan het werk, kook en bak ik graag en zit ik regelmatig achter de naaimachine om kleding te maken. Ik vind het ook heel leuk om ‘stoer’ te knutselen met een soldeerbout, boormachine of met ander stevig gereedschap.

Ik vind het helemaal geweldig om met mijn ezels Luuk en Tommy te wandelen. Lekker door het veld of door het bos. In het bos ga ik ook regelmatig van de gebaande paden af. Lekker ernaast lopen om over boomtakken heen te stappen en zo onze eigen weg te zoeken.

Regelmatig wijk ik in een coachtraject ook af van de platgetrapte paden. Er is meer dan spelletjes en tekeningen! Het coachtraject moet voor jou waardevol zijn,  je talenten moeten jouw Potje Veerkracht vullen en gevuld houden!